Home  ::  Šta?  ::  Knjige  ::  Steve Jobs by Walter Isaacson

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Knjige

Steve Jobs by Walter Isaacson

Ekskluzivna biografija kreativnog vizionara koji je promenio savremeni svet.

Laguna 2012

slika
Ekskluzivna biografija kreativnog vizionara koji je promenio savremeni svet.

Napisana na osnovu više od četrdeset intervjua sa Steveom Jobsom, kao i na osnovu više od stotinu intervjua sa članovima porodice, prijateljima, suparnicima, konkurentima i kolegama - ova knjiga predstavlja hroniku burnog života i žestoke ličnosti kreativnog preduzetnika čiji su strast prema savršenstvu i mahniti nagon za delanjem doneli revoluciju u šest privrednih grana: u personalnim računarima, animiranim filmovima, muzici, telefonima, tablet računarstvu i digitalnom izdavaštvu.

U vreme kada društva širom sveta pokušavaju da stvore privredu za digitalno doba, Jobs je najistaknutija ikona inventivnosti i primenjene imaginacije. On je znao da se nova vrednost u dvadeset prvom veku najbolje može stvoriti spajanjem kreativnosti i tehnologije, pa je izgradio kompaniju u kojoj su stvaralački iskoraci bili kombinovani sa izvanrednim inženjerskim dostignućima.

Iako je Jobs sarađivao u nastanku ove knjige, nije zahtevao da ima kontrolu nad onim što će biti napisano, pa čak ni pravo da to pročita pre nego što knjiga bude objavljena. Ništa nije zabranio, štaviše, podsticao je ljude koje je poznavao da govore iskreno.

„Uradio sam mnogo stvari kojima se ne ponosim", rekao je on. „Ali, u mom ormaru nema takvog prljavog veša koji niko ne bi smeo da pronađe."

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari