Home  ::  Šta?  ::  Izložbe  ::  Izložba fotografija„Tranzicija“

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Izložbe

Izložba fotografija„Tranzicija“

Izložba će biti otvorena od 15. do 24. avgusta 2012. godine.u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin

tranzicija1

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu 15. avgusta 2012. godine u 19 časova biće otvorena izložba fotografija pod nazivom "Tranzicija" autora Slobodana Miškovića.
S obzirom da autor fotografija trenutno živi i radi u Bugarskoj ova izložba pokazuje posledice tranzicije i lošeg vođenja privrede u toj zemlji a koje nažalost nisu zaobišle ni Srbiju. Projekat „Kremikovci - Jedna priča", koji je u Srbiji predstavljen pod nazivom „Tranzicija", predstavlja izuzetno loše stanje metalurškog kombinata u okolini Sofije, nekoliko dana pre nego što je prodat a kasnije i uništen. Na fotografijama se mogu videti neverovatne razmere ovog kompleksa, najvećeg u Bugarskoj, koji je urušavajući se tokom godina, potpuno opustošio. Kompleks je proizvodio 1/5 BNP Bugarske, zapošljavao je preko 42.356 ljudi i stvorio 45 novih zanimanja, proizvodi kombinata su osvojili brojne nagrade i našli su put u preko 12 zemalja sveta. Kombinat na fotografijama izgleda tužno i zapušteno predstavljajući na neki način simboličan odraz lošeg stanja u privredi zemlje u kojoj se nalazi.
tranzicija2

Biografija:
Slobodan Mi
šković je rođen u Zrenjaninu 1984. godine. Poslednjih 5 godina živi i radi u Sofiji, Bugarska. Više od 10 godina fotografiše, prvo kao hobi a posle i profesionalno. Ima objavljene fotografije u velikom broju štampanih i digitalnih medija, reklamama, brošurama i katalozima. Kroz svoje fotografije nastoji da prenese atmosferu mesta i događaja koje fotografiše tako da svaka fotografija nosi svoju priču.

tranzicija3


Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari


Sve o ovom delu

Kada?

Izložba fotografija “Tranzicija”

Izložba fotografija “Tranzicija”

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu 15. avgusta 2012. godine u 19 časova biće otvorena izložba fotografija pod nazivom