Home  ::  Šta?  ::  Hrana i piće  ::  GAJ

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Hrana i piće

GAJ

Da se odličan restoran ne mora obavezno nalaziti na elitnim i pomodnim gradskim lokacijama, najbolje potvrđuje restoran Gaj u Kumodražu.

slika
Smešten na jednoj od najviših tačaka u Beogradu, pored spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću i u neposrednoj blizini Avale, ovaj restoran pruža, ne samo vizuelni nego i savršeni gastronomsko-hedonistički ugođaj. Nedavno renoviranje elegantnog enterijera i prostrane terase sa koje „puca" fantastičan pogled, ukomponovano je sa promenama u meniju i prezentaciji jela. Jelovnik na lep način spaja kvalitetnu nacionalnu kuhinju sa probranim internacionalnim specijalitetima, tako da ovde možete probati specijalitete sa roštilja, pečenje ispod sača, rečnu i morsku ribu, ali i jela poput rolnica od bifteka u pesto sosu ili teleće saltimboke.

Mi smo za početak dočekani „Đeneralovom dobrodošlicom", hladnim predjelom koji na povećem platu donosi ukusnu selekciju „na čelu" sa vrhunskim njeguškim i goveđim pršutom, koje „u stopu" prate sremski kulen, duvan čvarci, sjenički sir, mladi kajmak i nezaobilazna urnebes salata. Svesrdna podrška svakako su bile vruća proja i domaće lepinje. Među glavnim jelima istakla se sočna kranč piletina pripremljena sa korn flakesom, bademom, dižon senfom i ukusnim sosom od vlašca, kao i specijalitet nazvan „francuska lađa za 2 osobe". Reč je o atraktivno (u obliku lađe) serviranom mesnom ovalu na kome se našla ogromna porcija pilećeg filea, laks karea, ćurećeg filea, dimljenog batka, kajmaka i jaja. Nakon ovog pravog gurmanskog izazova, malo ostaje prostora za slatkiše, ali nikako ne treba propustiti odličnu domaću krempitu.

Cene su pristupačne, a usluga srdačna i prava domaćinska, što je uz zaista kvalitetnu gastronomsku ponudu najbolja pozivnica da uskoro ponovo posetimo restoran Gaj.

Obrok za dvoje košta oko 2.500 dinara.

PODACI O RESTORANU

Adresa: Vojvode Stepe 571; Telefon: (011) 39 49 099; Web site: www.restorangaj.rs ; E-mail: rezervacije@restorangaj.rs ; Radno vreme restorana i kuhinje: od 09:00 do 23:00 (nedeljom do 22:00); Gradski prevoz: autobus: 33,39 ; Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Dina, American Express; Bašta ili terasa: da, letnja ; Parking: da ; Parking zona: ne ; Prilaz za osobe sa invaliditetom: da; Muzika: pop, evergreen, starogradska (petkom uveče uživo); Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku; Osoblje govori: engleski jezik; Vrsta kuhinje: internacionalna; Vegetarijanski meni: da; Glavna jela: od 520 do 1450 dinara; Dnevni meni: ne; Doručak: da; Rezervacija: da; Dostava: ne; Prostorija za nepušače: da; Zakup: da ; Obrok za dvoje košta: oko  2.500 dinara.

 

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari