Home  ::  Šta?  ::  Hrana i piće  ::  Noviteti u hotelu "Square Nine"

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Hrana i piće

Noviteti u hotelu "Square Nine"

Po našem skromnom mišljenju, restoran "The Square" hotela "Square Nine", se još od otvaranja nalazi na samom vrhu beogradske gastro scene.

slika
Pored zaista izuzetne ponude, jedan od razloga je sigurno i to što kreativni tim restorana, na čelu sa F/B menadžerom Nenadom Kostićem i šefom kuhinje Goranom Kovačevićem, ne spava na lovorikama, već se trudi da neprestanim inovacijama, konstantno podiže kvalitativni nivo, kao i celokupnu ovdašnju gastronomsku svest.

Ovu zimu je svakako obeležio povratak „bruncha" na mesto, koje je unoseći sasvim novu dimenziju, u potpunosti redefinisalo ovaj pojam kod nas. Svake nedelje se u terminu od 12:00 do 16:30 ovde smenjuju savršene delicije i pravi gurmanluci dostojni najboljih svetskih restorana. Kada Vam ručak otpočne krem supom od karfiola sa sotiranim gamborima i bademom, a onda usledi kao deo predjela Serano pršuta, orijentalna Tabuli salata, gravalaks losos sa mirođijom i cveklom, fiorentinski krompir sa kobasicom i „nicoise" pasta sa grilovanom piletinom, jajima, maslinama i čeri paradajzom, odmah je jasno da nije reč baš o uobičajenom brunchu. Nastavak u vidu integralnog rižota sa bundevom, crvenog sočiva sa pečurkama i paradajzom, njoka sa parmezanom u napolitan prelivu, pačetine sa nudlama i povrćem u Hoisin sosu, lagano Vas uvodi u kulminaciju obroka. To svakako jeste fantastično mekana i sočna teletina sa prelivom od crvenog vina i  hama (gotovo zaboravljena, prvoklasna bela riba, vrlo ukusnog mesa sličnog brancinu), atraktivno servirana sa pireom od graška, krastavcem i komoračem. Ova dinamična ponuda upotpunjena je sjajnim slatkišima poput čokoladne torte sa japanskim narandžama, neobičnih puslica i pite sa dunjama. Celokupan meni,  koji se menja iz nedelje u nedelju, po osobi košta 2.650 dinara, deca do 12 godina ne plaćaju, a rezervacija stola je prosto obavezna.

Još jedan novitet, pored nedeljnog bruncha i nedavno održane degustacije ekskluzivnih vina iz čuvene Rolland kolekcije, je „čajanka za dvoje". Jedino mesto u gradu gde možete uživati u kompletnom ritualu popodnevnog ispijanja čaja je  intimna atmosfera lobija hotela Square Nine, svakog dana u periodu od 16:00 do 18:30. Kako nalaže tradicija, čajanka počinje mini sendvičima različitih ukusa (dimljeni losos, krastavac, rukola, krem sir, jaja, senf...). Zatim na red dolaze fenomenalni „scones" - legendarno  britansko pecivo koje se jede sa džemom i puterastim kremom, a na kraju bogata  selekcija sjajnih kolača i torti. Sve ovo se služi na efektnom trodelnom stalku uz čajeve po izboru i neoganičenu dopunu. Cena za dve osobe je 2.900 dinara.

Za stalne goste ovog restorana, eto novih povoda za dodatne posete, a za one koji još nisu otkrili ovaj gastronomski kutak, najlepša pozivnica za buduću omiljenu oazu hedonizma.

Studentski trg 9
011 3333 510
www.thesquare.rs
restaurant@squarenine.rs

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari