Home  ::  Šta?  ::  Hrana i piće  ::  EBISU

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Hrana i piće

EBISU

Apsolutni hit ovih meseci na beogradskoj gastro sceni je novo „mezimče“ hotela Square Nine, restoran japanske kuhinje Ebisu. Smešten na krovu renomiranog hotela, sa velikom terasom i prelepim pogledom na centar grada, ovaj restoran uz vrhunsku i posve originalnu azijsku kuhinju, nudi i zaista poseban hedonistički ugođaj.

slika
Ebisu je prema japanskoj mitologiji zaštitnik moreplovaca i sedmo božanstvo, pa je nekako logično bilo da mesto na sedmom spratu, sa tako božanstvenom japanskom hranom dobije ovakvo ime. Meni je koncipiran tako da pomera granice azijske kuhinje kod nas, donoseći sasvim nova jela spravljena sa autentičnim začinima i originalnim recepturama.

Nakon čašice sakea i posudice „edamamea" (svojevrsnih „grickalica" koje podsećaju na grašak serviran sa krupnom morskom solju), nemojte propustiti da probate odličnu miso supu sa tofu sirom, mladim lukom i vakame algama, nimalo nalik na one instant varijante iz kesica, na koje smo navikli u drugim restoranima. Za nastavak možete odabrati selekciju savršenih japanskih klasika na liniji suši-maki-nigiri-sašimi, od kojih preporučujemo ebi maki sa pohovanim gamborima, panko prezlama i tonkacu sosem ili nešto od atraktivnih predjela, poput izvrsnih kraba sa mekom ljuskom i vasabi majonezom i znalački spremljenog Aburi lososa sa pistaćima, kaiso salatom, čili puterom, ponzu sosem i uljem od tarufa. Glavna jela, u kojima se fino prepliću azijski tradicionali sa modernim kulinarskim tendencijama, dokazuju svo raskošno umeće ovdašnjeg japanskog šefa kuhinje. Ručno pravljene udon nudle sa povrćem u tonkacu i terijaki sosu, pa kapisante tepanjaki sa tabuli salsom i vasabijem i tepanjaki junetina sa 28 dana odležalim ramstekom, pečurkama i puter sosem, samo su deo ovog čarobnog gastro putovanja azijskim morima.

slika
Selekcija azijskih mini deserata i „highlight" u vidu ličija u beloj čokoladi, uz originalno japansko pivo i viski, na najlepši način zaokružuju magičan boravak na pravom „sedmom gastronomskom nebu".

Cene su više nego korektne, pogotovu u odnosu na visok kvalitet, usluga perfektna, na kakvu smo već i navikli u Square Nine-u, a rezervacija i po nekoliko dana unapred prosto obavezna.

Možda je Ebisu među božanstvima u Japanu „tek" na sedmom mestu, ali je restoran Ebisu u domenu azijske kuhinje kod nas sigurno No.1.

EBISU
Radno vreme: 18h - 01h, ponedeljkom ne radi
Studentski trg 9
011 3333 575
www.squarenine.rs
E-mail:  ebisu@squarenine.rs

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari