Home  ::  Šta?  ::  Hrana i piće  ::  FOOD TALK 2013

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Hrana i piće

FOOD TALK 2013

Verovatno najznačajniji ovogodišnji gastronomski događaj bio je "Food Talk 2013", regionalna konferencija o hrani, u besprekornoj organizaciji tri magazina Color Press grupe: Dobra hrana, Torte i kolači i Pošalji recept.

slika
Preko 300 učesnika iz celog regiona okupilo se u prelepoj atmosferi Salaša 137 u Čeneju kod Novog Sada, kako bi razmenili iskustva u oblasti hrane, pića, kulinarstva i gastronomije. Tokom celog dana smenjivali su se zanimljive panel diskusije u rasponu od ozbiljnih tema do zabavnih.

Saznali smo brojne, veoma bitne stvari o bezbednosti hrane, štetnosti GMO proizvoda, principima vegetarijanske i uravnotežene ishrane, kao i najaktuelnijim dijetama. Najpoznatiji gastro blogeri i food „writeri" iz regiona, su izneli svoja iskustva i viđenje neverovatne popularnosti feneomena „online" recepata, a vlasnici i šefovi kuhinja renomiranih restorana „od Alpa do Ohrida", predstavili su koncepte uspešnosti u restoranskom poslu. Restorani koji su na ovim panelima predstavljali našu zemlju, uz domaćina sa Salaša 137, bili su Square Nine, Homa, Iguana, Klub književnika iz Beograda i Real India iz Novog Sada.

slika
Autori i producenti kulinarskih bestselera („Gastronomad", „Paklena kuhinja", „Kuvati srcem"...) otkrili su nam kako napraviti kvalitetnu kulinarsku emisiju, a „male tajne velikih majstora kuhinje", sa nama su, nakon mnogo godina, podelili Oliver Mlakar i Stevo Karapandža, legendarni duo tvoraca prve TV emisije o kuvanju na ovim prostorima.

Predstavnici najeminentnijih vinarija u regionu su u okviru panela „La traviata" pokrenuli interesantne diskusije o vinu, dok je panel „Hrana u etici i poetici ravnice" doneo pravi „stand up" nastup Djordja Balaševića na temu „Al' se nekad dobro jelo...",  začinjen šaljivim dosetkama, anegdotama i veselom interakcijom sa publikom.

Celu priču su naravno upotpunili bogata trpeza, tradicionalne vojvođanske đakonije i druženje uz tamburaše, kao najlepša pozivnica za sledeći Food Talk, koji će se održati naredne godine na istom mestu.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari