Home  ::  Šta?  ::  Deca  ::  Carev zatočnik

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Deca

Carev zatočnik

Klasična priča za decu, o zatočnicima odnosno junacima koji se u carevo ime bore protiv džina, a za uzvrat im je obećana ruka princeze, smeštena je u sasvim poseban milje, među seoske mladiće i devojke koji ovoj priči daju poseban šarm i novi pogled na ovu priču.

slika
Tekst: Miodrag Stanisavljević
Režija: Milan Karadžić
Dramaturg: Milena Depolo
Scenograf: Geroslav Zarić
Kostimograf: Božana Jovanović
Kompozitor: Aleksandar Lokner
Koreograf: Nebojša Gromilić
Uloge: Vladan Dujović, Maja Lukić, Dejan Lutkić, Ivana Lokner, Aleksandar Radojičić, Jelena Trkulja, Uroš Jovčić, Marko Mak Pantelić, Miloš Vlalukin, Nina Zdravković i dr.
 
Rimejk čuvene predstave „Carev zatočnik" iz 1995. godine. Ova etno bajka pisca Miodraga Stanisavljevića bila je veoma uspešna kod publike, ali i kod stručne javnosti - osvojila je čak tri Sterijine nagrade: Milan Karadžić za režiju, Aleksandar Lokner za muziku, i Olga Odanović za ulogu babe Poleksije.
 
Klasična priča za decu, o zatočnicima odnosno junacima koji se u carevo ime bore protiv džina, a za uzvrat im je obećana ruka princeze, smeštena je u sasvim poseban milje, među seoske mladiće i devojke koji ovoj priči daju poseban šarm i novi pogled na ovu priču. Raskošan i bogat jezik kojim vešto barata veliki pisac Miodrag Stanisavljević, čini komad „Carev zatočnik" vrednom literaturom za decu, i savršen materijal za glumačku govornu veštinu i scensku igru.
 
Zbog velikog uspeha i nesumnjivog umetničkog kvaliteta, ova predstava se, u novoj podeli, vraća na redovan repertoar Pozorišta Boško Buha. Posle prethodne podele u kojoj su bili Goran Šušljik, Dragoljub Denda, Ana Sofrenović, Ivan Jevtović i drugi, i današnja glumačka ekipa obećava odličnu predstavu za najmlađe.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari


Sve o ovom delu

Kada?

Carev zatočnik

Carev zatočnik

Klasična priča za decu, o zatočnicima odnosno junacima koji se u carevo ime bore protiv džina, a za uzvrat im je obećana