Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Pozorište  ::  Premijera "Ane Karenjine" u Madlenianumu 26. aprila

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Pozorište

26. 03. 2014

Premijera "Ane Karenjine" u Madlenianumu 26. aprila

Na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, 26. aprila od 19.30, premijerno će biti izvedena predstava "Ana Karenjina". Komad u režiji Juga Radivojevića biće scenski predstavljen kroz veoma uzbudljivu i već na svetskom nivou kvalitetom potvrđenu dramatizaciju nemačkog dramskog pisca Armina Petrasa.

Uloge tumače: Nina Janković, Sergej Trifunović, Aleksandar Radojičić, Milena Vasić, Tamara Aleksić, Igor Đorđević i Viktor Savić.
slika
Jubilarna stota pozorišna režija Juga Radivojevića "tužna je ljubavna priča, najtragičnija zbog spoznaje gubitka naizgled idealne ljubavi i uzaludnosti žrtve". U svojoj drami Armin Pertas se opredelio za sedam lica, a po rečima reditelja, svako od tih lica ima svoj specifičan put kojim se kreće kroz ovu večito aktuelnu priču.

- Za Anu je možda najvažnije pitanje životnog koncepta. Za Karenjina to je privid (forma važnija od suštine), za Vronskog strast, za Stefana dekadencija, za Dašu religija, za Kiti potraga za identitetom, a kod Ljevina - uspostavljanje patrijarhalnog sistema. Danas, najpre možemo da se identifikujemo sa glavnom junakinjom. Šta se dešava kad napustimo određeni životni koncept, a potom se novi (zbog kog smo stari napustili) izjalovi? Pitanje životnog koncepta je i pitanje koncepta jednog grada, države, koje bi trebalo da izrodi slobodu bez tragičnih posledica - kaže Radivojević.

Autor scenografije biće Aleklsandar Denić, a kostimograf Momirka Bailović.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari


Detaljnije

Gde?

Madlenianum Opera i Teatar

Madlenianum Opera i Teatar

Adresa: Glavna 32, Zemun tel. centrale: 316 25 33 tel. blagajne: 316 27 97, www.madlenianum.rs