Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Pozorište  ::  Cirque du Soleil u aprilu u Beogradu

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Pozorište

03. 12. 2013

Cirque du Soleil u aprilu u Beogradu

Uzbudljive cirkuske akrobacije i urbani ples koji donosi Cirque Éloize u svojoj predstavi "iD" predstaviće se po prvi put publici u Srbiji, 26. i 27. aprila.

Ovaj show za sve generacije, deo čuvene trupe Cirque du Soleil, režirao je Jeannot Painchaud kao spoj visoke produkcije, cirkuskih veština, uličnog plesa i hip hopa. Predstava „iD" će biti igrana u Kombank areni.

Od momenta osnivanja kompanije 1993. godine, Cirque Éloize je postao svetski lider u primenjenoj cirkuskoj umetnosti. Zahvaljujući inovativnoj produkciji, kompanija se specijalizovala za kreiranje predstava koje kombinuju cirkusku umetnost sa pozorištem, plesom i muzikom na originalan način.

Na savremenoj sceni sa scenografijom koja predstavlja urbano okruženje, 15 akrobata i izvođača nastupa uz inovativne multimedijalne prikaze kao i muziku u rock i elektronskom žanru koju su stvarali kompozitori Jean-Phi Goncalves i Alex McMahon. U Cirque Éloize „iD" akrobatska disciplina je kombinovana sa energičnim hip hop i urbanim plesom dajući svežu i visoko-energetsku dozu modernom cirkusu.

Direktor predstave, Jeannot Painchaud je izjavio: „Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo ovu urbanu priču ispunjenu bojama, strašću i energijom doneti u Beograd po prvi put. U skladu sa tradicijom kompanije u predstavi ‘iD' ponovo kombinujemo različite umetničke forme - ovog puta urbani ples - kako bismo njegovu energiju ubrizgali u akrobatske nastupe. Zamislite dve suparničke grupe koje dele isti javni prostor u centru grada pokušavajući da iskažu sopstvene iDentitete i inDividualnost i dobili ste ‘iD'".

Cirque Éloize's iD je režirao Jeannot Painchaud. Scenografiju, ilustracije i video projekcije kreirao je Robert Massicotte u saradnji sa Alexis Laurence. Muziku su komponovali Jean-Phi Goncalves i Alex McMahon a za svetlo je povereno Nicolas Descoteaux. Krzysztof Soroczynski je osmislio akrobatske tačke. Umetnički doprinos predstavi iD dao je i Mourad Merzouki.

Ulaznice će uskoro biti u prodaji.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari