Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Pozorište  ::  ZeKaeM u JDP-u

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Pozorište

27. 11. 2013

ZeKaeM u JDP-u

U petak 29. i subotu 30. novembra u 20.00, na Sceni "Ljuba Tadic" gostuje pozorište ZeKaeM iz Zagreba sa predstavama Galeb i Žuta crta.

Posle gostovanja Jugoslovenskog dramskog pozorišta na sceni ZeKaeM-a sredinom novembra sa predstavama Gospođica i Otelo, Zagrebačko kazalište mladih uzvraća posetu JDP-u sa dve predstave. U petak i subotu na Sceni „Ljuba Tadić" biće izvedene predstave Galeb i Žuta crta.

Galeb A.P. Čehova u režiji Bobe Jelčića biće izveden u petak 29. novembra. U predstavi igraju:  Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Bistrović Darvaš, Nataša Dorčić, Krešimir Mikić, Sreten Mokrović, Pjer Meničanin i Goran Bogdan. Galeb u Jelčićevoj interpretaciji je idealan za one koji vole Čehova pošto će moći da uživaju u njemu, ali i za one koji su prema njemu ravnodušni, jer će videti zašto je neodoljiv. Galeb  ima mnogo lica, a Jelčić nam otkriva jedno novo - u kome se mnogo govori o ljubavi, očekivanjima, strepnjama, međusobnim intrigama...

U subotu 30. novembra biće izvedena predstava Žuta crta Juli Ce i Šarlote Ros u režiji Ivice Buljana u kojoj igraju: Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Vedran Živolić, Frano Mašković, Jadranka Đokić, Ksenija Marinković, Nina Violić, Slaven Španović, Pjer Meničanin, Karlo Mrkša i Barbara Đurović. Sveprisutno otuđenje deo je naše svakodnevice, a žute crte na aerodromima, u državnim institucijama, pa čak i u wellness centrima usmeravaju ne samo čovekovo kretanje, već i, više nego simbolički, tok životnih postupaka kao i međuljudske odnose.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari


Detaljnije

Gde?

Jugoslovensko Dramsko Pozorište

Jugoslovensko Dramsko Pozorište

Adresa: Kralja Milana 50, tel. 3061-957, 644-447, www.jdp.co.yu Inventivna tumačenja klasičnih i novijih dela domaće i