Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Pozorište  ::  Počele probe predstave "Izdaja" u JDP-u

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Pozorište

15. 10. 2013

Počele probe predstave "Izdaja" u JDP-u

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele su probe slavnog komada Harolda Pintera Izdaja koji je napisan 1978. godine. Predstavu režira Goran Šušljik kome će to biti master ispit kod mentora Slobodana Unkovskog.

U podeli su Nataša Tapušković, Gordan Kičić, Ljubomir Bandović i Slobodan Tešić. Pinterov komad je posebno za ovu produkciju sa engleskog prevela Vesna Radovanović.

Premijera se očekuje krajem novembra. Biće to prvo izvođenje nekog Pinterovog komada na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dramski zaplet o ljubavnom trouglu predstavlja meditaciju na temu bračnog neverstva, dvoličnosti, zabluda i izdaje. Pinter stvara svet u kome u isto vreme glorifikuje i degradira ljubav.

Komad Izdaja je prvi put izveden u novembru 1978. godine u Nacionalnom teatru u Londonu u režiji Pitera Hola koji je ovu predstavu režirao i 2003. godine u istom teatru dok ga je 1980. godine postavio na sceni Trafalgar teatra u Njujorku. Posle brojnih produkcija širom sveta, ovaj komad u režiji  Majka Nikolsa, ovih dana je premijerno izveden u Barimur teatru na Brodveju a glavne uloge su poverene Danijelu Krejgu i Rejčel Vajs.

Pisac, glumac, pesnik i politički aktivista Harold Pinter (1930-2008), napisao je 27 pozorišnih komada i 21 filmski scenario. Jedan je od najkompleksnijih pisaca koji su stvarali posle Drugog svetskog rata. Pored brojnih priznanja, dobio je i Nobelovu nagradu za književnost 2005. godine.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari


Detaljnije

Gde?

Jugoslovensko Dramsko Pozorište

Jugoslovensko Dramsko Pozorište

Adresa: Kralja Milana 50, tel. 3061-957, 644-447, www.jdp.co.yu Inventivna tumačenja klasičnih i novijih dela domaće i