Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Pozorište  ::  Stand-up komedija "Čiča Tomićeva koliba"

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Pozorište

13. 08. 2013

Stand-up komedija "Čiča Tomićeva koliba"

Šta je zajedničko nahovanju crtača i haškom tribunalu? Može li se srpska narodna pesma prepevati na engleski? Postoje li vilenjaci? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, odgovara poznati evropski glumac, stand-up komičar Ivan Tomić u svom nastupu, u subotu, 17. avgusta u Mikser House-u (Karađorđeva 46), u 21:30. Za sve ljubitelje bezazlenog smeha ulaz je besplatan.

Ivan Tomić se glumom bavi od 1994. godine. U pozorištu, na radiju, filmu i televiziji je ostvario veliki broj uloga. Tomić se od pre dve godine uspešno oprobao u žanru stendap komedije i od tada nastupa sa "Čiča Tomićevom kolibom" širom Srbije, ali i u Sloveniji, Švajcarskoj, Engleskoj i Hrvatskoj.

Nastala u 18. veku na prostorima Velike Britanije, stendap komedija predstavlja scensku formu koja doživljava ekspanziju poslednjih godina, kako kod nas, tako i u zemljama regiona. Današnje poimanje zabave dobija potpuno novi pristup ovom kulturnom aktivnošću, a osobenost stendapa kao izraza ogleda se u humorističkom iznošenju stavova komičara, kao i njihovoj slobodi da u isto vreme budu i pisci i reditelji i glumci. Začeta sa idejom da se čuje glas obespravljenih koji su tražili način da se podsmehnu bahatosti i moći, stendap komedija je danas slavlje zdravog razuma i iskrenog smeha.

Promo video: http://www.youtube.com/watch?v=JLA-kIsDkek

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari