Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Ostalo  ::  Prolećni "Lilly" Festival zdravlja

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Ostalo

25. 02. 2014

Prolećni "Lilly" Festival zdravlja

Pod sloganom "Pronadji meru! Budi umeren u svemu!", u Beogradu (Dom omladine) će se 27. i 28. marta održati Prolećni "Lilly" Festival zdravlja Beograd 2014.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom...

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria" (generalnom sponzoru), brendu „Nes tea" (zlatnom sponzoru) i kompanijama „Oralent" i „Cryo-save".  Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, bodi mas indeks... Ovoga puta biće organizovani stomatološki pregledi zuba kao i kompletne analize krvi. Na samom ulazu na festival, nalazice se stand studenata medicine na kojem ce posetioci moci da preuzmu brosuru u kojoj ce im medicinari na raznim punktovima upisivati izmerene analize, pa ce im stručnjaci na kraju provere zdravstvenog stanja reći koje faktore rizika po zdravlje imaju i uputiće ih kome moraju dalje da se obrate za pomoć.

Na štandu „Pronadji meru" građani će moći da nauče kako pravilno treba tumačiti sve ono sto se nalazi na etiketama namirnica ali i studenti medicine će ih informisati  o važnosti  zdravih navika kao prevenciji brojnih oboljenja kako bi građani i za sebe, ali i svoju decu napravili izbor hrane i pića koji će biti izbalansiran i sadržati sve nutritivne vrednosti neophodne za normalno funkcionisanje organizma.

Zanimljiv će biti i "Moja kravica dečiji kutak", gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće", pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede", da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila".

Na Devetom Prolecnom Lilly Festivalu zdravlja veliki značaj će imati stručna akreditovana predavanja za lekare i medicinske sestre kojima će oni moći besplatno da prisustvuju i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Očekuje se da će festival posetiti više od 20.000 građana.

U okviru Festivala zdravlja biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege. Zainteresovani gradjani će biti u prilici i da podrže program transplantacije potpisivanjem donorskih kartica. Sve informacije se mogu dobiti na sajtu www.festival-zdravlja.com.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari


Detaljnije

Gde?

Dom omladine Beograda

Dom omladine Beograda

Adresa: Makedonska 22/IV Tel. 3220 127, http://www.domomladine.org