Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Ostalo  ::  NINovanje se nastavlja u Parobrodu!

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Ostalo

20. 01. 2014

NINovanje se nastavlja u Parobrodu!

U sredu, 22. januara od 19.00 u UK Parobrod gostuje Goran Gocić, ovogodišnji dobitnik jubilarne 60-te po redu NIN-ove nagrade i književnog priznanja "Miloš Crnjanski".

Gocić će predstaviti svoj debitantski roman "TAI", u izdanju beogradske "Geopoetike".

Osim autora, o ovom obrazovnom, esejističkom, putopisnom, e-mail epistolarnom, postkolonijalnom nagrađenom delu, sa elementima postmodernog turističkog vodiča i elektronskog dnevnika, govoriće Mileta Aćimović Ivkov, član NIN-ovog žirija i Katarina Lazić, urednica književnog programa u Parobrodu.

''Tai'' je jezik kojim se govori na Tajlandu. Jedno od mnogobrojnih značenja ''Tai'' je sloboda, spasenje, koji su važni za čitanje Gocićevog  romana. ''Tai'' je susret i sukob Istoka i Zapada, potraga za identitetom, za drugim, dalekim, nepoznatim...

Goran Gocić, rođen u Užicu 1962. godine, radio je kao slobodni novinar i filmski kritičar za mnoge medije: Start, Nin, Sineast, Borbu, Intervju, RTS... Autor je dugometražnih dokumentarnih filmova, zbornika o masovnoj kulturi, studija o Emiru Kusturici ''Kult margine'',  o „Endiju Vorholu i strategiji popa", čije je drugo  izdanje (Službeni glasnik 2012.) predstavljeno pre pola godine u Parobrodu.

 

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari