Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Muzika  ::  Muzički vikend u Gradu

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Muzika

25. 03. 2014

Muzički vikend u Gradu

Kao i svakog vikenda, u Gradu nas očekuje uzbudljiv muzički vikend: u petak 28. marta predstaviće se ekipa okupljena oko DJ organizacije Beyond House, a u subotu 29. marta dolazi gošća iz Hrvatske, Lana Popsimonova.

Petak 28. mart, 23h

Beyond House + Doo, Vitanov, Ognjem
Beyond house je nezavisna dj organizacija kao i platforma za promociju elektronske plesne underground muzike i srodne kulture.

Organizaciju čine: Dušan Predojević, Ognjen Milosavljević, Ivan Tanović,  Damir Zekiri i Miloš Maričić.

U 3 godine svog postojanja ova ekipa je bila odgovorna za organizaciju brojnih dogadjaja u Beogradu na kojima su ugostili mnostvo, manje ili više poznatih, domaćih i stranih umetnika kao što su Dubbyman, Marcellis, Lucretio, Bu$$, Richard Zepezauer, i mnoge druge, čime su aktivno učestovali u oblikovanju Beogradske klupske scene i stekli pažnju i simpatije šireg auditorijuma ove subculture.

https://www.facebook.com/groups/beyondhouse/
https://soundcloud.com/beyond-house

Doo (Dusan Predojević)
Iskonski ljubitelj muzike i kolekcionar vinila, sa dj iskustvom od 10 godina, u kom periodu je prošao kroz razne muzičke faze i upisao nastupe u brojnim klubovima i festivalima širom zemlje. Danas njegove setove u priličnoj meri odredjuje trenutak, ljudi i prostor, ali se može reći da tokom njih obično ‘hoda' na tankoj liniji izmedju hausa i techna, u finom spoju modernog i klasičnog sa ne tako retkim izletima u druge srodne stilove.

https://www.facebook.com/dusan.d.predojevic
https://soundcloud.com/doo
http://www.mixcloud.com/doo/
https://twitter.com/doo_bioza

Ognjem  (Ognjen Milosavljevic)
Strastveni  DJ sa fokusom najviše na klasičan I moderan Čikago, Detroit i New York andergraund haus, tehno I disko zvuk. Atmosfera na podijumu diriguje njegov performans, stoga da su ritam I perkusije glavne komponente njegovih dj setova. Ognjemov nastup karaktrišu i melodije kao I lutanja u mračna, psihodelična I dab područja andergraund zvuka.

https://soundcloud.com/ognjem
http://www.mixcloud.com/ognjem/
https://www.facebook.com/ognjem

Vitanov
Vitanov u svojim DJ setovima spaja malo mračniju, indastrial stranu klasičnog techno i house zvuka i minimal vejv vokala, uz povremene preseke eksperimantalnom elektronikom. Jednom rečju - više nego house!

https://www.facebook.com/ivtanov
https://soundcloud.com/vitanov
https://twitter.com/vitan0v

Ulaz slobodan pre 00h, posle ooh 250 rsd

Subota 29. mart, 23h

POPSIMONOVA LIVE
29. marta parkirajte svoje polarne medvede ispred Braće Krsmanović 4 i slobodno dođite u klizaljkama u Kc GRAD pošto će zvezda večeri biti ledena princeza iz Hrvatske, Lana Popsimonova.

Popsimonova je producent, tekstopisac i kompozitor, aktivna na muzičkoj sceni od 2006. godine kao suosnivačica elektro banda Dekolaž. Nakon raspada Dekolaža 2008. godine, Popsimonova započinje svoj solo projekt. Nastupala je u mnogim klubovima po celoj Evropi. Izdavala je za Enfant Terrible, Romance Moderne, Gooiland Elektro, Adriatiko, WEME Records (saradnja sa Heinrich Mueller-om i DJ Stingray na NSRB-11 projektu) i J.A.M. Traxx (saradnja sa Zarkoffom).

Njenu muziku bismo, onima koji je već nisu čuli, opisali kao nešto što likovi iz Mortal Kombata slušaju dok se istežu pred borbu. Odgovorno tvrdimo da je Popsimonova nabolje od elektra iz EX-YU atm.

https://soundcloud.com/popsimonova
http://www.discogs.com/artist/Popsimonova
http://www.myspace.com/popsimonova
http://www.youtube.com/results?search_query=popsimonova&page=1

Dragon lady Popsimonova kaže: "Ja nemam straha! Ja volim sjene!", pa smo s tim u vezi pozvali dve sjene da zajedno sa njom bacaju magije po Kulturnom centru GRAD.

Grof K.T.I je utemeljivač nove grofovske loze, bonvivan i revolucionar. Grofov fetiš su Fabaržeova jaja, lov na medvede i uzgajanje japanskog bonsaia. Njegov manir je blago neurotičan, pogled leden. Često priređuje dekadentne zabave kojima prisustvuje svet sa margine društva - samozvani dendiji, patuljci, bradate prostituke, ludi naučnici i krijumčari dijamanata. U eri novog društvenog poredka, Grof ostaje dosledan aristokrata, sklon kartanju do jutra i plesu u Nizinski stilu. Naručite svoju bocu vina i zaplešite tango smrti sa grofom K.T.I!

http://www.mixcloud.com/vladimir-kriscanski-takac/
https://www.facebook.com/pages/grof-KTI/165902565229

Bagheera Münchgstettner je Intergalactic FM ovisnik iz bardo stanja čiji su setovi poput Skype veze između Zemlje i ostalih naseljivih planeta. Vodopadi, vulkani, snovi i leteći tanjiri.

http://www.mixcloud.com/takexmexhome/

ULAZ 300 RSD

KC GRAD preporučuje da podržite scenu jer vaši zabaljvači nikako da nauče da vrše fotosintezu.

www.gradbeograd.eu

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Hvala

Komentari


Detaljnije

Gde?

KC Grad

KC Grad

Braće Krsmanović 4, radno vreme od 12:00, Tel: +381.11.3282571 Fax: +381.11.3282370, Mail:info@culturalfront.ne