Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Filmovi  ::  Oskarovci narednih dana FEST-a

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Filmovi

03. 03. 2014

Oskarovci narednih dana FEST-a

Na sinoćnoj dodeli Oskara očekivano je trijumfovao film 12 godina ropstva koji je odneo glavnu nagradu večeri- Oskar za najbolji film, ali i za najbolju sporednu glumicu, Lupitu Njongo. Da je u pitanju dobar izbor govori i publika FEST-a koja je do skoro poslednjeg mesta popunila veliku salu Sava centra na jučerasnjoj projekciji. Neke od nagrađenih ćemo tek imati priliku da vidimo u narednim danima festivala.

12 godina ropstva
12 godina ropstva
12 godina ropstva

Na sinoćnoj dodeli Oskara očekivano je trijumfovao film 12 godina ropstva koji je odneo glavnu nagradu večeri- Oskar za najbolji film, ali i za najbolju sporednu glumicu, Lupitu Njongo. Da je u pitanju dobar izbor govori i publika FEST-a koja je do skoro poslednjeg mesta popunila veliku salu Sava centra na jučerasnjoj projekciji.

Neke od nagrađenih ćemo tek imati priliku da vidimo u narednim danima festivala:
 
Velika lepota
Velika lepota
Velika lepota

Velika lepota
je najbolji strani film godine! Reditelj Paolo Sorentino zahvalio se svojim uzorima, Feliniju i Skorcezeu, a njegov film mnogi nazivaju modernom posvetom Felinijevom Dolce vita. Film je u istoj kategoriji vec osvojio Zlatni globus i BAFTA, a bio je nominovan za Zlatnu palmu
Na programu je u četvrtak, 6. marta u 19h u Sava centru

Ona
Ona
Ona

Ona
je donela nagradu za najbolji originalni scenario Spajku Dzonziju. Ova futuristička drama bavi se ljubavnom vezom čoveka i njegovog operativnog sistema, a takode je bila nominovana u kategoriji za najbolji film godine. Za scenario je Dzounzi osvojio Zlatni globus i priznanje kolega - nagradu Američkog udruženja scenarista.
Na programu je u subotu, 8. marta u 22.30h u Domu omladine
 
U nagradama za glumu nije bilo velikih iznenađenja, i trio koji je pokupio skoro sve relevantne nagrade do sada, od Globusa do BAFTA ponovio je svoj uspeh na Oskarima.
 
Nesrecna Dzasmin
Nesrećna Džasmin
Nesrećna Džasmin

Kejt Blanset nagrađena je za ulogu u Vudi Alenovom filmu Nesrećna Džasmin. Ona je maestralno dočarala očajnu ženu na ivici nervnog sloma koja se bori da očuva svoj razum u tragediji koja ju je zadesila. Ovo je retka prilika da Vudi Alen zaluta sa svog dobro uigranog pravca i prihvati se ozbiljnije teme, ali sa ništa manjim uspehom.
Film je na programu u subotu, 8. marta u 11h u Sava centru.

Poslovni klub Dalas
Poslovni klub Dalas
Poslovni klub Dalas

Poslovni klub Dalas odneo je obe nagrade za mušku ulogu. Metju Mekonahi za glavnu i Dzared Leto za sporednu. Mekonahi je do pre par godina vazio za holivudskog lepotana osuđenog na romantične komedije, ali sve je iznenadio u poslednjih par uloga dokazavši da se u njemu krije sjajan glumac. Leto je napravio pauzu u glumi od 6 godina kako bi se posvetio muzici, a njegov bombastični povratak doneo mu je veliki uspeh. On igra HIV pozitivnu transrodnu osobu i u svom govoru je nagradu posvetio između ostalog i žrtvama te bolesti.
Film je na programu u četvrtak, 6. marta u 22h, i u petak 7. marta u 11h u Sava centru

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari


Detaljnije

Kada?

42 . FEST: NIJE SVE CRNO - BELO

42 . FEST: NIJE SVE CRNO - BELO

42. FEST pod nazivom Nije sve crno-belo biće održan od 28. februara do 9. marta

Šta?

42 . FEST: NIJE SVE CRNO - BELO

42 . FEST: NIJE SVE CRNO - BELO

Kao i svake godine, na FEST-u nas očekuju najbolje premijere svetske i domaće produkcije. 42. FEST pod nazivom Nije sve crno-belo