Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Filmovi  ::  Dokumentarni četvrtak: Mihael H. Profesija - reditelj

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Filmovi

20. 01. 2014

Dokumentarni četvrtak: Mihael H. Profesija - reditelj

SLOBODNA ZONA pokreće novi projekat pod nazivom DOKUMENTARNI ČETVRTAK! Prva projekcija je u Kulturnom centru REX (Jevrejska 16), u četvrtak, 23. januara u 20.00, dokumentarnim filmom "Mihael H. Profesija: reditelj"!

MIHAEL H. PROFESIJA: REDITELJ
Austrija, Francuska, 92', 2013.
Režija: Iv Montmejer

SLOBODNA ZONA pokreće novi projekat pod nazivom DOKUMENTARNI ČETVRTAK! Projekat ima nameru da najpre beogradskoj, a potom i publici u ostalim gradovima Srbije predstavi najnoviju produkciju društveno angažovanih filmova koji obrađuju najaktuelne probleme savremenog društva kod nas i u svetu. Filmsko ostvarenje kojim se otvara ovaj serijal je dokumentarac o jednom od najboljih savremenih reditelja, briljantnom Mihaelu Hanekeu.

Pre projekcije filma, biće svečano dodeljena Nagrada za publiku Dušanu Mihajloviću za najbolju recenziju sa prošlogodišnjeg festivalskog izdanja. Prvu nagradu u vidu ručnog sata marke Fosill Slobodna zona dodeljuje u saradnji sa medijskom kućom MTV Srbija.

Sinopsis:
U poslednjih dvadeset pet godina, reditelj Mihael Haneke se ustoličio kao jedna od najznačajnih figura u savremenoj kinematografiji, čiji je rigorozni pristup filmskom zanatu rezultovao izuzetnim umetničkim radovima. Ovaj dokumentarni film, sa osvrtom na celu njegovu karijeru, pruža neprocenjiv uvid u rediteljev kreativni proces, kroz jedinstven pristup ljudima i radu na setu, uključujući intervjue sa priznatim saradnicima - Izabel Iper, Žilijet Binoš, Žan Luj Trentinjan i Emanuel Riva.

O reditelju:
Iv Montmejer je počeo da se bavi filmom prvo kao kritičar u nekoliko časopisa kao što su:  Liberasion, Sinefaž i Nosferatu. Kasnije je krenuo da sarađuje sa najprestižnijim filmskim festivalima kao autor Specijalnih programa u kojima je saradjivao sa Vernerom Hercogom, Kventinom Tarantinom, Terijem Gilijamom, Dejvidom Linčom i Takešijem Kitanom. Poslednjih nekoliko godina radio je kao reditelj dokumentarnih portreta slavnih i ekscentričnih filmskih autora kao što su Asia Arđento, Kristofer Dojl i Mihael Haneke.

Festivali:
Međunarodni filmski festival Tribeka, SAD, 2013.
Međunarodni filmski festival u Sidneju, Australija, 2013.

Trejler filma:   http://www.youtube.com/watch?v=Ip33hjU2I90

***Cena ulaznice 200 dinara. Prodaja karata u Rexu od ponedeljka 19. januara, radnim danom od 11h - 16h, a na dan projekcije od 11h - 20h.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari


Detaljnije

Gde?

Kulturni centar REX

Kulturni centar REX

Adresa: Jevrejska 16 Telefon: 328-4534, www.cyberrex.org, rex.b92.net