Home  ::  Magazin  ::  Vesti  ::  Filmovi  ::  IN TRESH Festival kratkog filma u Pančevu

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Filmovi

11. 12. 2013

IN TRESH Festival kratkog filma u Pančevu

U Pančevu, u novootvorenoj dvorani "Apolo" od 20. do 27. decembra u organizaciji Doma omladine Pančevo po sedmi put održava "IN_TREŠ" festival kratkog amaterskog omladinskog filma.

„IN_TREШ" je festival kratkog amaterskog omladinskog filma koji se od 2007. godine održava u Pančevu. Festival je nastao sa ciljem da se mladi ljudi motivišu da kreativno deluju u mediju koji im je u današnje vreme vrlo dostupan - video materijal. Dom omladine Pančevo, u saradnji sa grupom entuzijasta iz ovog grada, organizuje konkurs za najbolji film, snimljen bilo čime, trajanja do 2 minuta na bilo koju temu, sa naslovom koji počinje ili se završava na slovo „Š". Drugi deo festivala predstavlja filmska radionica na kojoj polaznici stiču osnovna znanja o filmu. Svi filmovi prijavljeni na konkurs i nastali na radionici prikazuju se završne večeri, kada se svečano dodeljuju nagrade žirija, kao i nagrada publike. Pored radionice, integralni deo festivala je i izložba treš slika i fotografija i koncert treš muzike.

Više informacija možete naći na internet strani www.intresh.com .

O konkursu „IN_TREШ Festivala":

Konkurs za najbolji kratki treš film u trajanju do 2 minuta je otvoren. Aparatom, telefonom, kamerom, bilo čime. Svako može! Tema je slobodna, bitno je da naslov počinje ili se završava na slovo „Ш". Nema ograničenja u broju filmova jednog autora. Uzеće se u obzir i filmovi duži od 2 minuta ukoliko žiri proceni da su posebno kvalitetni. Donesite svoj film u Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, svakog radnog dana od 9 do 14h, ili pošaljite film ili link na intresh6@yahoo.com do podne, 26.12.2013. god.

Nagrade su:

1. DIGITALNA VIDEO HD KAMERA
2. DIGITALNI FOTO APARAT
3. EXTERNI HARD DISK 
4. WEB kamera
5. USB stik
plastično cveće, nepotrebne knjige i još mnogo besmislenih treш nagrada.

O programu „Rock Fest-a 2013."

OTVARANJE FESTIVALA/ DVORANA APOLO 20.12.2013. god od 18h - 24h. 

18.00 OTVARANJE IZLOŽBE TREŠ I KIČ likovnih radova. 
Filmski maraton: Šest časova čistog treša! "The best of" Festivala In_treш - izbor filmova sa do sada održanih festivala. Plus još nekoliko remek-dela treša.
21.00 RETROSPEKTIVA svih FILMOVA majstora treša MARKA BACKOVIĆA! 

BIOSKOP: SREDA 25. 12. 2013 u 21h

Projekcija prvoklasnog treš filma "Etida" (2010, Hrvatska) Luke Hrgovića i dokumentarnog filma "Etida - making of".

http://www.imdb.com/title/tt1825763/ 
https://www.facebook.com/groups/5272789463/ 
http://sfcentar.geek.hr/etida-ljubavna-prica-epskih-proporcija-2011/ 

RADIONICA TREŠ FILMA/ DOM OMLADINE/ 20. - 27. 12. 2013. god

Kako snimiti film?! Kako izmontirati film? Režija, montaža, scenario, kadar, kamera, švenk i far, projekcije, sinopsis, ideja, improvizacija, rampa, rasveta, kontra radnja, ritam, sve vas to može ali i ne mora interesovati kada snimate treš film. Vaše sopstveno malo remek delo će se prikazati pred punom salom bioskopa APOLO na završnoj večeri „In_Treш" festivala.

Zainteresovani mogu da pošalju ime i kontakt telefon na intresh6@yahoo.com , zovemo vas.

FINALNO VEČE/ DVORANA APOLO 27. 12. 2013. god 20h

Projekcija filmova pristiglih konkursom i filmova sa radionice. Svečana dodela nagrada, štampanje majica i velika treš fešta! U pauzama bend iznenađenja!

O novoj dvorani „Apolo" Doma omladine Pančevu

Objekat se prostire na površini od 700 kvadratnih metara, u ulici Maksima Gorkog broj 6. Sastoji se od velike dvorane, galerije, hodnika, posebno izolovanog prostora za izvođače i sanitarnog čvora. Reč je o klimatizovanom, bezbednom i moderno uređenom prostoru u kome će se organizovati koncerti, pozorišne predstave, izložbe, projekcije filmova, književne večeri, programi za decu, obrazovni i informativni sadržaji za mlade, programi koji podržavaju amaterizam i razvoj aktivizma mladih. Ukupni troškovi za renoviranje iznosili su oko 21 milion dinara.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj članak

Komentari