Home  ::  Kada?  ::  Izložbe  ::  Grad umetnosti i nauke – Valensija 2012

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Izložbe

Grad umetnosti i nauke – Valensija 2012

Od 25. marta do 30. aprila Institut Servantes predstavlja izložbu crno-belih fotografija čuvenog srpskog fotografa Vojislava Voje Pešterca.

Na izložbi je predstavljeno 30 crno-belih fotografija na kojima autor predstavlja lepotu širom sveta poznatog Kalatravinog "Grada umetnosti i nauke" u Valensiji. Radi se o jedinstvenom arhitektonskom, kulturnom i zabavnom kompleksu koji su projektovale svetski priznate arhitekte Santjago Kalatrava i Feliks Kandela.

Fotograf Vojislav Voja Pešterac, oduševljen lepotom ovog arhitektonskog kompleksa, u jednom dahu 18. februara 2012. napravio je seriju crno-belih fotografija. Na njima se vidi posebnost ovog arhitektonskog, kulturnog i zabavnog kompleksa.

"Grad umetnosti i nauke" (Ciudad de las Artes y las Ciencias) nalazi se u Valensiji i predstavlja pravo arhitektonsko remek-delo. Do danas ovaj kompleks jedan je od najistaknutijih primera moderne arhitekture. U okviru ovog kompleksa nalaze se, između ostalog, planetarijum, galerije, okeanografski park, opera i muzej nauke. Prostire se na 350.000 kvadratnih metara i smatra se jednim od najznačajnijih arhitektonskih projekata u Španiji u protekloj deceniji.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj događaj

Komentari


Sve o ovom događaju

Gde?

Instituto Cervantes - Španski kulturni centar

Instituto Cervantes - Španski kulturni centar

Adresa: Čika Ljubina 19 Telefon: 303-4182, www.belgrado.cervantes.es