Home  ::  Gde?  ::  Strani kulturni centri  ::  Francuski institut - Institut Francais

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Strani kulturni centri

Francuski institut - Institut Francais

Adresa: Zmaj Jovina 11, na www.institutfrancais.rs Telefon: 302-3600, radno vreme : od ponedeljka do petka od 9h do 17h

photo
Francuski institut u Srbiji (FIS) ima za cilj da vam predstavi frankofonu kulturu kao i da radi na podsticanju učenja francuskog jezika. To postiže priredjivanjem raznih dogadjaja u svim oblastima kulture.

Francuski institut je sastavni deo mreže od 160 centara i instituta, prisutnih u svim zemljama sveta. Dva osnovna cilja njegovog delovanja su:

  • dijalog i razmena izmedju francuske i srpske kulture;
  • širenje francuskog jezika, kao i širenje francuske i frankofone kulture.
FIS je od 1951. godine smešten u zgradi "Union" u ulici Knez Mihailovoj, glavnoj pešackoj arteriji u srcu grada. Zgrada predstavlja deo arhitektonske baštine grada Beograda.

FIS je u potpunosti obnovljen 2001. godine i zvanično otvoren 8. decembra 2001. Institut je otvorio predsednik Francuske, Žak Širak.

Medijateka Francuskog instituta, smeštena na dva nivoa, zauzima prostor od 600 m2 i pruža svojim posetiocima mogućnost da pozajmljuju knjige, kompakt diskove, video kasete i DVD (oko 18500 dokumenata), da prelistavaju u prijatnom prostoru preko 70 časopisa i novina, a članovima i pristup internetu. U proseku 6500 posetilaca mesečno tu nalazi i mogućnost da pogleda programe francuske televizije, da prisustvuje dogadjanjima u sali za predavanja i projekcije, kao i da u galeriji vidi raznovrsne izložbe.

 

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo mesto

Komentari


Sve o ovom mestu

Magazin

Ostalo

U Francuskom institutu otvoreni 4. Molijerovi dani

U Francuskom institutu otvoreni 4. Molijerovi dani

U Francuskom institutu sinoć je direktor Instituta i savetnik za kulturu francuske ambasade u Srbiji Žan-Lik Goester, otvorio 4.Molijerove dane koje se organizuju u saradnji sa katedrama za francuski jezik u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.